Haga, värme och pappas 63-årskalas

I helgen så var vi på söndagen ute och gjorde Göteborg osäkert, nåja, speciellt osäkert blev det inte kanske, men ändå. Åkte till Haga med vagnen, men på spårvagnen dit satt en mamma med sin unge som gallskrek över något från Ullevi-hållplatsen till Järntorget där vi gick av. Många resenärer höll för öronen och tittade på mamman och barnet, som var i 4-5 års åldern kanske, till slut lackade Fia på att ungen aldrig höll tyst och gick fram till mamman och sa till henne. Fia sa bestämt men vänligt att dom borde kanske gå av vagnen och reda ut det innan dom åkte vidare, men det gick inte riktigt hem, mamman tyckte alla på spårvagnen skulle respektera dem, men det verkade inte vara ömsesidigt att de skulle respektera alla på vagnen dock. Hon tyckte det räckte att hyscha ungen men det hade inte någon effekt alls, ungen var endast tyst när Fia pratade med mamman. Jag föreslog att Fia kanske skulle stå där hela tiden, för det verkade göra mest nytta 😉 Ett tydligt fall av en morsa som inte kan hantera sitt barn eller kritik.

Fia i Haga

Fia i Haga

Anders Wonka

Anders Wonka

Väl framme i Haga så gick vi i lite affärer, köpte en liten present åt pappa i form av chili-olja som vi provsmakade och den var väldigt god! Köpte även lite garam masala krydda inne i en indisk butik till mig själv. Strosade omkring lite i vårvärmen och njöt. Senare gjorde sig dock hungern påmind och vi tog oss tillbaka, men först räddade vi ett par danskar från böter då de parkerat fel. Innan vi åkte hem så var vi också inne på Ticket och beställde resa till Thailand, mer om det i föregående inlägget dock.

Måndagen trodde Fia att hon skulle få ”betala” för att hon varit ute så länge på stan i söndags, men hon var pigg och vi gick först till bolaget där jag köpte en flaska Amarone-vin till pappas födelsedag, sen gick vi och handlade, eller ja, Fia handlade, jag satt med Atlas på en bänk å njöt av solen. Sen gick vi och hämtade skor som Fia lämnat in för omklackning och hon visade inte upp ett enda tecken på trötthet! Helt fantastiskt, för om man bara tittar någon månad tillbaka så hade söndagsutflykten straffat henne rejält till å börja med, men all promenad hade definitivt gjort henne über-trött, men hon klarade det fint! 🙂

Fia å Atlas på balkongen

Fia å Atlas på balkongen

Underbart att se! Åt sedan god thai-soppa (Tom Kha Gai) som avnjöts på balkongen. Sedan var det dags att åka hem och åka inom Resia innan det var dags för pappas kalas i stugan.
IMG_0167När jag kom till stugan runt 6-tiden så hade redan övriga gäster i form av Barbro och Peter kommit. Vi åt gott kött som pappa grillat och mamma hade ugnsstekt morötter och lök bland annat. Givetvis ackompanjerat av ett gott italienskt vin. Och havet låg spegelblankt, helt fantastiskt.

Lämna en kommentar